امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری¬های نوین، نحوه مبادلات کالا و ارائه خدمات به مشتریان هم دستخوش تغییراتی شده است.
فروشگاه¬ها از حالت سنتی درآمده و خود را با تغییرات عصر تکنولوژی تطبیق داده اند.
اکثر ما اسم¬هایی مانند: دیجی کالا و آمازون به گوشمان خورده است. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید نحوه کار این فروشگاه¬ها به چه صورت است و خرید اینترنتی چه مزایا و معایبی برای مشتریان دارد؟
اگر بخواهیم این فروشگاه¬ها را از دید صاحبان آن بررسی کنیم یکی از بهترین مزایای آن این است که دیگر نیازی به وجود یک مکان فیزیکی برای فروش محصولات خود ندارند و می¬توانند خدماتشان را در بستر پلتفرم¬های مختلف ارائه دهند.
یکی از معضلات دیگری که فروشندگان در روش سنتی با آن مواجه هستند، چانه زنی با مشتریان است که ایجاد یک فروشگاه اینترنتی با ایجاد تخفیف¬های ماهانه و... می¬تواند علاوه بر جذب بیشتر مشتری باعث کاهش توضیح شفاهی فروشنده و عدم چانه زنی شود.
حال بیایید از جانب مشتری به این فروشگاه¬ها بنگریم!
برای یک مشتری خرید اینترنتی می¬تواند خیلی مقرون به صرفه باشد،می¬پرسید چرا؟
از یک طرف در زمان مشتری صرفه جویی می¬شود و هزینه رفت و آمد نیز کاهش می¬یابد،
از یک¬سو این فروشگاه به صورت شبانه روزی در دسترس است و محدودیت زمانی ندارد.
هم¬چنین مشتری می¬تواند به سادگی محصولات سایت¬های مختلف و معتبر را از لحاظ کیفیت و قیمت با هم مقایسه کند.
با توجه به این¬¬که در حال حاضر در سراسر دنیا ویروس منحوس کرونا باعث ایجاد محدودیت¬ها و کسادی کسب و کارهای سنتی شده است، ایجاد یک فروشگاه اینترنتی می¬تواند ایده خوبی برای رونق دهی مجدد آن¬ها باشد .
با وجود مزیت¬هایی که برای فروشگاه¬های اینترنتی برشمردیم، این کسب و کار هنوز به نحوی که شایسته آن است در کشور ما جا نیفتاده است . در حال حاضر کاربران ایرانی فعلا اعتماد کافی به این سبک از خرید را ندارند و با کسب اعتماد بیشتر، آمار این نوع از خرید و فروش، در سالهای آتی بیشتر خواهد شد.
البته برخی از فروشگاههای اینترنتی با استفاده از روشهایی مانند نماد اعتماد، تحویل وجه درب منزل یا گارانتی برگشت وجه، سعی کردهاند تا اعتماد کاربران را جلب نمایند. پیشبینی میشود که فروشگاههای اینترنتی به تدریج جای خود را در میان خریداران پیدا کنند.
تا این¬جای کار اهمیت فروشگاه اینترنتی دربستر وب¬سایت رابررسی کردیم، اکنون به لزوم وجود صفحات اجتماعی همانند اینستاگرام و کانال¬های تلگرامی می¬پردازیم :
همان¬طور که می¬دانید فعالیت کاربران اینترنتی در شبکههای اجتماعی به دلیل جذابیتهای آن و امکان برقراری ارتباط با افراد دیگر به مراتب بالاتر از عضویت در وبسایتها است. بنابراین کسب وکارها میبایست بعد از تهیهی سایت فروشگاهی خود، اقدام به فعالیت در شبکههای مجازی کنند و کاربران آنها را به سایت فروشگاهی خود برای خرید سوق دهند.
باتوجه به موارد ذکر شده میتوان این¬گونه ادعا کرد که در صورت عدم آینده نگری و سهل انگاری در فعالیتهای تجارت الکترونیک، بسیاری از صاحبان کسب و کارهای الکترونیکی به علت به روز نکردن فروشگاه و فعالیتهای خود در دراز مدت زیان میبینند و از سایر رقبا عقب میمانند.
برای دانلود روی لیست کلیک و ایمیل خود را وارد نمایید.